רבים אינם מודעים להבדלים המהותיים הקיימים בין לחן לבן ולחם מלא.
ולכן לא מייחסים חשיבות ללחם אותו הם רוכשים בסופר מרקט הקרוב לביתם, או ללחם אותו הם מזמינים במסעדה הקבועה.
כאמור, ישנם מס’ הבדלים מהותיים בין לחם מלא ולחם לבן.
הלחם הלבן כשמו כן הוא, עשוי מקמח לבן, קמח אשר בעת טחינתו מוסרים ממנו חלקי הנבט והקליפה- חלקים העשירים בוויטמינים ובמינרלים כגון:
אבץ, אשלגן, ברזל, חלבונים, זרחן ומגנזיום, והם אלו אשר מקנים לקמח בכלל ערך תזונתי גבוה.
לעומת זאת, כאשר טוחנים קמח מלא, הנבט והקליפה אינם מוסרים, ולכן הלחם המלא עשיר מאוד בוויטמינים ובמינרלים שפורטו מעלה.
לסיבים התזונתיים העשירים המצויים בקמח המלא יתרונות תרומה רבה לגופנו ולתפקודנו בחיי היומיום.
ראשית, קמח מלא משביע את תאבוננו הרבה יותר מאשר קמח לבן, עקב סיבים אלו.
משמעות הדבר, אנשים האוכלים לחם העשוי מקמח מלא שובעים מהר יותר ולאורך זמן רב יותר, וכתוצאה מכך אוכלים פחות ובפרקי זמן מרוחקים יותר – דבר המתאים במיוחד לאנשים העורכים דיאטות שונות או שומרים על המשקל.
לעומת זאת, קמח לבן, העשיר בעמילן , מעלה את רמות הסוכר בעת אכילתו ועקב כך מתאפיין בתחושת שובע וערנות מיידית.
יחד עם זאת, לאחר זמן קצר, כאשר רמות הסוכר מתאזנות, ניכרת תחושת עייפות, סחרחורות ורעב המוביל לאכילה נוספת ולא הכרחית.
יתרון נוסף המצוי באכילת לחם העשוי מקמח מלא הוא שקמח מלא תורם רבות לקצב חילוף החומרים בגופנו, ומזרז אותו בצורה מתונה ואפקטיבית- דבר שגם הוא מתאים במיוחד לאנשים העורכים דיאטה, אך לא בהכרח רק עבורם.
עוד יתרון המצוי באכילת לחם מלא הוא שלסיבים התזונתיים המצויים בו מיוחסת תכונה של מניעת מחלות שונות- בין היתר סרטן המעי הגס ומחלות נוספות הנוגעות במערכת העיכול. כמו כן, קמח מלא מסלק מגופינו רעלים ושומנים שונים.
לא מעט אנשים טועים לחשוב כי קמח מלא מאופיין בצבעו הכהה ועל סמך זאת רוכשים את לחמם.
לתשובת לב הצרכנים- מאפיות רבות כמו גם מפעלים רבים המייצרים לחם ולחמניות מוסיפים צבע מאכל למוצרים המיוצרים מקמח לבן ובכך משנים את צבעו לכהה ומטעים צרכנים רבים.
בעת רכישת לחם מלא יש לשים לב לתווית ולרכיבים הרשומים על גביה, ולוודא כי מדובר בקמח מלא טהור ולא בשילוב של קמח מלא עם קמח לבן, שילוב אשר מוריד את כל היתרונות שמצויים בקמח המלא לטמיון.
בספא חוויה אנו מגישים לחם מקמח מלא, בארוחת הבוקר למזמינים טיפול ספא.